Top 6 Bitcoin-prijsvoorspellingen te bekijken in 2021

De Bitcoin-prijs die in de komende 12 maanden $100.000 tot $200.000 zal bedragen, wordt een heel gewone, zo niet „conservatieve“, voorspelling.

Terwijl u ongetwijfeld „in it for the technology“ bent, blijft de prijs van Bitcoin (BTC) het meest populaire en meest besproken onderwerp, vooral als het gaat om het publieke belang, en speculeren over de waarde ervan in de toekomst.

Op dit moment bevindt Bitcoin zich in een bull market-cyclus, met een stijging van meer dan 200% op jaarbasis en met uitzondering van een paar aandelen zoals Tesla, overtreft het al het andere in 2020. Maar deze rally lijkt anders dan die van eind 2017. Ten eerste is het record definitief gebroken. Ten tweede stapelen de instellingen zich op – terwijl het publiek nog steeds grotendeels aan de zijlijn staat.

„We zitten in een vloedgolf van geld en krediet“

Zes-cijferige prijsvoorspellingen per Bitcoin komen steeds vaker voor in deze stiercyclus met een versnelde monetaire expansie van de centrale bank als belangrijkste drijfveer.

In feite beginnen miljardairbeleggers zoals Ray Dalio het idee van Bitcoin naast goud als een manier om te diversifiëren tegen wat hij „de depreciërende waarde van geld“ noemt, op te warmen.

„We zitten in een vloedgolf van geld en krediet die de meeste activaprijzen opheft en de rijkdom verdeelt op een manier die het systeem waarvan we zijn gaan geloven dat het normaal is, niet kan, en dat bedreigt de waarde van ons geld en krediet,“ waarschuwde hij in een Reddit-sessie van 8 december.

„Hoogstwaarschijnlijk zal de overstroming niet afnemen, dus die activa zullen niet afnemen wanneer ze worden gemeten in de afschrijvende waarde van het geld. Het is belangrijk om goed te diversifiëren in termen van valuta’s en landen, maar ook in termen van activaklassen.

Zal Bitcoin $100K-$200K raken?

Zoals Cointelegraph in mei meldde, zei de CEO van Morgan Creek, Mark Yusko, dat de prijs van BTC het komende jaar meer dan $100.000 zou kunnen bedragen. De prijs is sindsdien meer dan verdubbeld, maar het moet in de komende 12 maanden nog ongeveer 300% winnen om zes cijfers te bereiken.

Deze raming weergalmt de voorspelling van het populaire Stock-to-Flow (S2F) model, waarvan de maker, planB, zegt dat het nog steeds goed op schema ligt. Vorige maand, herhaalde planB dat hij nu zonder twijfel BTC zal raken $100.000 tegen December 2021 toe te schrijven aan een ,,leveringstekort“ heeft.

„Mensen vragen of ik nog steeds in mijn model geloof. Om duidelijk te zijn: ik twijfel er niet aan dat Bitcoin S2FX correct is en Bitcoin zal voor december 2021 $100.000-288.000 tikken“, schreef hij vorige maand.

Zoals gemeld, heeft Bitcoin de afgelopen maand de gemiddelde trendlijn van het S2F-model ingehaald.

Een „conservatieve“ $200.000-$300.000?

De prijsvoorspelling van $200.000 wordt zelfs relatief tam, volgens andere analisten. Populaire on-chain analist Will Woo zegt dat hij dit keer meer bewijs ziet van „hodling“, evenals een afnemend BTC-aanbod op de beurzen als gevolg van het eerder genoemde voorraadtekort.

BTC-reserve op alle beurzen.

Volgens Woo wordt dit een dubbelspel voor de beren.

„Mijn topmodel dat $200K per BTC voorstelt tegen eind 2021 ziet er conservatief uit, $300K is niet uitgesloten.“

„Ik ben nog nooit zo bullish geweest voor 2021,“ gaat hij verder in een andere post. „Deze heraccumulatiefase valt samen met de uitputting van de spotmarktinventaris, ruwweg 2x langer en dieper dan de laatste cyclus. Het zal BTC sturen.“

Nog hogere prijsvoorspellingen komen voort uit het argument dat Bitcoin kan uitdagen – of al begint uit te dagen – en uiteindelijk het goud verdringen als de facto waardeopslag. Interessant is dat enkele van de meest optimistische voorspellingen afkomstig zijn van de legacy-financiering, aangezien Bitcoin begin december naar nieuwe recordhoogtepunten is gestegen en in 2020 het goud ruimschoots heeft overtroffen.

In november vertelde een analist van Citibank bijvoorbeeld in een briefje dat Bitcoin in 2021 tot $318.000 zou kunnen oplopen. Citibank directeur Tom Fitzpatrick haalde de historische „ondenkbare rally’s van Bitcoin aan, gevolgd door pijnlijke correcties“.

Momenteel gelooft de Citibank-directeur dat BTC zich in het midden van een stierenrennen bevindt die lijkt te zijn in „wat lijkt op een zeer goed gedefinieerd kanaal“, waardoor het een doelwit van $318.000 in december 2021 is geworden.

JPMorgan begint ondertussen ook te wijzen op de toenemende populariteit van Bitcoin onder de traditionele investeerders. In feite ziet de investeringsbankgigant veel meer opwaarts potentieel van Bitcoin als „digitaal goud“, in vergelijking met de reeds „zeer geavanceerde“ adoptie van goud.

In een notitie aan de klanten zeiden de strategen:

„De adoptie van bitcoin door institutionele beleggers is pas begonnen, terwijl voor goud de adoptie door institutionele beleggers zeer geavanceerd is. Als deze stelling op middellange tot lange termijn juist blijkt te zijn, zou de prijs van goud de komende jaren structureel tegenwind ondervinden“.

Vandaag de dag is het marktplafond van Bitcoin minder dan 4% van dat van goud. Dit immense opwaartse potentieel heeft ook andere grote beleggers ertoe aangezet om hun voorspellingen te delen, waarbij Bitcoin het goud met zijn marktcap van $9 biljoen uitdaagt en zelfs overtreft.

Morgan Creek’s Anthony Pompliano richt zich nog steeds op ongeveer $100,00.