Indiske banker legger kryptohandleres kontoer

Indiske banker legger kryptohandleres kontoer under mikroskopet

HSBC, HDFC og Citi krever nå kryptohandlere i India for å gi informasjon om deres aktiviteter eller risikere å miste pengene sine.

Kryptovalutahandlere og investorer i India er blant de siste tapene i en økende trend med lukking av personlige kontoer av globale bankoperasjoner.

Indias parlament vurderer for tiden et landsdekkende kryptoforbud som lokale industrikritikere, som tidligere Coinbase CTO Balaji Srinivasan, har Bitcoin Bank sammenlignet med å „forby internett i fem år.“

The Economic Times rapporterer at kunder fra private banker i India, som HDFC, HSBC og Citi, har mottatt meldinger i år der de blir bedt om å avklare kryptorelaterte transaksjoner, og ofte krever de å besøke sin lokale bankkontor personlig. Hvis en slik avklaring ikke mottas, risikerer kontoer å bli suspendert eller beslaglagt. Ett brev til en berørt kunde sier:

„For å overholde retningslinjene anbefales bankene å utvise aktsomhet ved nøye å undersøke transaksjonene som er utført på kontoen fortløpende for å advare brukere, innehavere og forhandlere av virtuelle valutaer, inkludert Bitcoins angående risiko.“

I 2020 reverserte Indias høyesterett en ordre fra Reserve Bank of India der bankene ble bedt om å avvikle levering av tjenester til kryptovalutahandlere.

Å forby #Bitcoin vil være et backstep for #India i det internasjonale samfunnet.
Jeg håper lederne våre vil ta positive skritt for å sørge for å regulere kryptovalutaområdet i India.
Ikke #BAN, bare # REGULER # Crypto #IndiaWantsCrypto #TryCrypto #IndiaWantsBitcoin
Jai Hind
– Karthik Konaar (@ karthikkonaar95) 18. februar 2021

Indias parlament forventes å vedta et nytt lovforslag som ytterligere vil begrense den økonomiske aktiviteten til handelsmenn, og fremtredende medlemmer av det indiske kryptovaluta-samfunnet har talt imot det. Sathvik Vishwanath, administrerende direktør for den India-baserte børsen Unocoin, mener at det er behov for et trekk i motsatt retning for å oppmuntre til vekst av fintech-rommet i landet hans. „Med krypto ved siden av henne,“ sa han, „kan landet bankere den massive befolkningen uten bank.“

Banker lukker også forhåndsbeskyttet kundekontoer som anses å være assosiert med midler som flytter inn eller ut av kryptovaluta-børser i en rekke land.

5. februar forbød sentralbanken i Nigeria finansinstitusjoner som opererer i landet å „legge til rette for betaling for kryptovaluta-utveksling“, noe som førte til umiddelbar stenging av bankkontoer tilknyttet børser og personene bak dem.

De stengte 5 bankkontoer fordi jeg kjøpte krypto … Jeg har nå ingen bankkonto bortsett fra hovedbokens lommebok … Jeg er vel min egen bank nå
– Bashue Banks (@BashueBanks) 5. februar 2021

I Storbritannia sluttet HSBC nylig å akseptere overføringer fra kryptovaluta-børser helt

Lloyds Bank, en britisk detaljhandels- og kommersiell bank, har også arbeidet med å distansere seg med kryptovalutahandlere, noe podcaster Peter McCormack opplevde i en 22. februar-tweet. Imidlertid kan det være et selvpåført sår.

En langvarig Bitcoin-investor basert i Storbritannia, som ønsker å være anonym, fortalte Cointelegraph at store banker over hele Europa i stadig større grad tar avstand fra kryptohandlere. Han sa at nye kontoer blir avvist fra banker på grunnlag av deres engasjement med krypto.

„Jeg ønsket å åpne en ny bank åpent og være i front med den,“ sier han. „Men jeg møtte en murvegg.“ Investoren hevder å ha satt „seks tallbeløp“ gjennom HSBC „uten problemer“, men at eldre kontoer behandles annerledes enn nykommere.

Dieser Beitrag wurde unter Crypto veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.